ZOMERAANKOOP VAN 14 MILJOEN: 'ALS IK BIJ JONG AJAX MOET SPELEN, DOE IK DAT'

Carlos Forbs voelt zich niet te groot om bij Jong Ajax te spelen. De snelle buitenspeler kwam afgelopen zomer voor veertien miljoen euro en met grote verwachtingen naar Amsterdam, maar speelde maandagavond in de stromende regen op De Toekomst.

In het Keuken Kampioen Divisie-duel met SC Cambuur (2-1 winst) liet Forbs zich maandag in positieve zin zien met een doelpunt. "Ik ben blij dat ik het team kan helpen en dat we drie punten pakken, dat is het belangrijkste", aldus de Portugees, die ook een droomkans om zeep hielp, voor de camera van ESPN.

Toch gaat zijn avontuur in Amsterdam met vallen en opstaan. "Ik probeer me te ontwikkelen bij deze club, dus als ik bij Jong Ajax of het eerste moet spelen, dan doe ik dat. Natuurlijk is het iets anders, maar ik doe altijd mijn best voor welk team dan ook. Dit seizoen kent ups and downs, maar het is mijn eerste professionele seizoen. Tot nu toe geniet ik er erg van, Ajax steunt me daarbij en hopelijk kunnen we bouwen, kan Ajax mij helpen en ik Ajax", is Forbs realistisch.

Ook Jong Ajax-trainer Dave Vos is blij met de instelling van de aanvaller. "Hij heeft de status van Ajax 1, maar heeft ook zijn minuten nodig. Daar zijn dit geweldige wedstrijden voor. Ze moeten plezier hebben in wat ze doen, van daaruit moet de volgende stap gemaakt worden. Het is best ingewikkeld als je uit een ander land komt. Een nieuwe omgeving, taal, een nieuwe cultuur, staf, alles. De ene heeft wat langer de tijd nodig dan de ander. Je moet spelers ook de tijd geven, maar die krijg je bij Ajax niet altijd. Dus moeten wij het proces in de gaten houden en met de spelers praten", besluit Vos.

2024-04-16T08:15:33Z dg43tfdfdgfd