TUCHEL GAAT RICHTING CL-KRAKER IN OP SITUATIE DE LIGT EN MAZRAOUI

Thomas Tuchel is dinsdagmiddag ingegaan op de mogelijke speeltijd voor Matthijs de Ligt en Noussair Mazraoui in de Champions League-return tegen Arsenal. De trainer van Bayern München gaat een beroep doen op de Oranje-international, maar laat doorsijpelen dat de kansen wat kleiner zijn voor Mazraoui.

Aan het begin van het seizoen was De Ligt allesbehalve zeker van een basisplaats bij Bayern. Dat had volgens Tuchel niets te maken met een zekere vaste pikorde. 'Matthijs is nooit onze nummer vier qua centrale verdedigers geweest. Het gaat altijd om timing. We hebben de situatie gehad waarin we vier fitte centrale verdedigers hebben gehad en hebben altijd vertrouwen in hem gehad, net zoals we dat nu ook in Min-Jae Kim en Dayot Upamecano hebben. We hebben morgen een Matthijs in topvorm nodig', aldus de Duitse oefenmeester, die daarmee aangeeft dat de Oranje-international net als in het Emirates Stadium zal starten.

Waar De Ligt dus in de basis zal verschijnen, lijkt dat voor Mazraoui een moeilijker verhaal te worden. De Marokkaan werd onlangs nog bekritiseerd door Tuchel, maar de trainer zit wegens de schorsing van Alphonso Davies krap in zijn linksbacks. 'Na de laatste training zullen we beslissen wie er als linksback gaat starten. Ik ga ook nog even met Noussair praten om te zien hoe het met hem gaat', aldus Tuchel, die daarna stelt dat de voormalig speler van Ajax al tien weken lang geen vaste routine heeft vanwege blessures, ziekte en het vasten tijdens de ramadan. 'Hij heeft echt op zijn tanden moeten bijten, maar we maken de beslissing vanavond', klinkt het.

Bayern zag Serge Gnabry en Kingsley Coman wegvallen met verschillende blessures, maar Tuchel heeft wel goed nieuws over Manuel Neuer en Leroy Sané. Het kwakkelende duo gaat spelen. Ook Aleksandar Pavlovic keert terug in de wedstrijdselectie, maar voor hem komt een basisplaats nog te vroeg. 'Ik zie geen reden om mijn middenveld te breken, maar het is fijn om Pavlovic terug te hebben gezien de kans op 120 minuten voetbal.'

Kane

Naast Tuchel kwam ook Kane aan het woord tijdens de persconferentie. Wedstrijden van de Engelsman met Arsenal - de aartsrivaal van zijn voormalig werkgever Tottenham Hotspur - zijn beladen. Volgens de spits wordt dat beeld vooral door de buitenwereld gecreëerd. 'Ik weet wel dat een hoop Tottenham-fans hopen dat Bayern naar de halve finale gaat en ik ga er alles aan doen om dat te bewerkstelligen', aldus Kane.

Bayern en Arsenal vechten woensdagavond om 21.00 uit wie de halve finale van het miljardenbal gaat spelen. Het heenduel in Engeland eindigde in een 2-2 gelijkspel.

2024-04-16T12:33:49Z dg43tfdfdgfd